Q EP ROKOMET: Slovenija – Nemčija 23:32

Q EP ROKOMET: Slovenija – Nemčija 23:32

-
0 74

V polnih Stožicah (okoli 10,000 gledalcev) se je ob 20. uri začel rokometni spektakel, saj Slovenci prvič po osvojeni bronasti medalji na svetovnem prvenstvu v Franciji gostili evropske prvake Nemce. Slovenci, žal niso uspeli premagati Nemce, ki so v Stožicah slavil z 32:23.

Rokometni obračun Slovenije in Nemčije se je začel zelo trdo oz. je bila večina golov v prvih minutah tekme na obeh straneh dosežena z izvajanjem sedemmetrovk. V trdi igri so bili Nemci pri realizaciji napadov uspešnejši. Tudi naši rokometaši niso zapravljali napadov. Razlika je nastala zaradi slovenskih strelov, ki so končali v okvir nemških vrat. Nemci so bili pri realizaciji svojih napadov uspešnejši. Polčas se je končal z 12:19 za Nemce.

Gre za kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Hrvaškem. Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2018 na Hrvaškem, se uvrstita najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine in najboljša tretja iz sedmih skupin. Vrstni red: Nemčija 4, Slovenija 3, Portugalska 1, Švica brez točk.