Aretirali osumljenca za napad?

Aretirali osumljenca za napad?

-
0 64

Belgijska policija naj bi aretirala moškega, ki je osumljen izdelave eksploziva in napad na bruseljskem letališču. V Anderlechtu so pridržali moškega, šlo naj bi za moškega z belim klobukom, ki so ga ujele nadzorne kamere na letališču. Po objavi o aretaciji, pa so belgijski mediji umaknili novico. Očitno niso prijeli osumljenca.

Aretirali osumljenca za napad24-letnik je imel pri sebi lažno identiteto, pod imenom Soufiane Kayal. Prihaj iz velike družine, eden izmed njegovih bratov pa je zastopal barve Belgije v taekwondojo. Oblasti imajo informacije, da je Najim Laachraoui februarja 2013 odpotoval v Sirijo, kjer se je pridružil skrajnežem. Po policijski objavi fotografije oz. tiralici, se je na policiji zglasil oče 24-letnika, ki je potrdil, da gre za njegovega sina. Najim je osumljen tudi sodelovanja v pariškem pokalu.

Pred tem….

Dva napadalca, osumljena za teroristično dejanja na bruseljskem letališču so identificirali. Po poročanju belgijskih medijev gre za brata Khailda in Brahima el-Bakraoui.

Belgijska televizja RTBF poroča, da gre za stara znanca policije in da ju je policija iskala že po pariškem masakru. Khalid el-Bakraoui naj bi spremenil identiteto in najel stanovanje v bruseljski četrti Forest, kjer so v prejšnji petek aretirali glavnega osumljenca za napade v Parizu, Salaha Abdeslama.

Detonatorji v rokavicah

Na posnetku varnostnih kamer na letališču so ujeli tri moške, ki potiskajo vozičke s prtljago. Brata sta oblečena v črno in levi roki imata rokavico, v kateri naj bi bil detonator oz. sprožilec za eksploziv, ki je bil najverjetneje skrit med prtljago.

Tretji napadalec, v beli jakni in s klobukom, je 24-letni Najima Laachraoui, ki je še vedno na begu. Moški je osumljen izdelave morilskih naprav, ki so jih med drugim uporabili tudi v Parizu.