Razmere na cestah se umirjajo

Razmere na cestah se umirjajo

-
0 88

V petek zvečer in ponoči je bilo težav na slovenskih cestah. Zdaj se razmere umirjajo, padavine bodo ponehale. Prometno-informacijski center sporoča:

Od 11. ure naprej bo zaradi priprav na odstranjevanje delovne zapore več kratkotrajnih, 10 minutnih popolnih zapor primorske avtoceste med Postojno in Uncem, na Ravbarkomandi, proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti je zaradi predmeta na prehitevalnem pasu oviran promet na razcepu Srmin proti Italiji.

Zimske, snežne razmere in prepovedi:
– cesta čez prelaz Vršič je zaprta;
– na cesti čez prelaz Jezersko ter na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige;
– na cesti Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič, med Colom in Črnim Vrhom;
– proti Hrvaški preko mejnih prehodov Jelšane, Starod, Babno Polje in Petrina velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike.

Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. Vozniki naj pričakujejo daljše potovalne čase. Na cestah so tudi plužne in posipne skupine.

Zaradi težkega snega je nevarnost podiranja dreves in lomljenja vej, še posebej na območju Zasavja. Vozite pozorno. Na cesti Litija – Zagorje, pri Renkah, je promet urejen izmenično enosmerno.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje za avtobuse na vstopu.

V nedeljo, 10. 12., bo na primorski avtocesti zaradi odstranjevanja delovne zapore pri počivališču Ravbarkomanda proti Ljubljani, predvidoma med 6. in 18. uro, promet potekal le po enem pasu. Možni so zastoji.