Razočarani nad županjo

Razočarani nad županjo

-
1 547
Spoštovana županja,

upamo, da boste kmalu doumeli, da tu ne gre za politične stranke, temveč za to, da ljudje tega resnično ne želijo v svojem kraju. Če ste tako prepričani, da to ni volja prebivalcev, zakaj potem ne dopustite referenduma? Občinski svet je o tem že odločal in sprejemal sklepe v imenu celotne Bele krajine, čez nekaj tednov pa to ni več mogoče. Tudi na nas se s strani prebivalcev vrši pritisk in od nas pričakujejo, da ukrepamo. Vi boste, če ne prej z upokojitvijo, zapustili delovno mesto županje, nam pa bo ta migrantski center ostal za vedno. Ko bo enkrat tukaj, se ga bomo le s težavo rešili.

Lepo pozdravljeni, CI proti migrantskemu centru v Beli krajini

Maja Kocjan

 

V CI smo odločitev županje, da zavrača razpis referenduma proti kakršnemukoli centru v zvezi z ilegalnimi migranti na območju občine, prejeli danes, 16. decembra, po 8. uri.

Županjina zavrnitev referenduma nas ne preseneča. Že doslej je poteptala vsako voljo občanov in občank glede migrantov, zakaj bi bilo tokrat drugače?

Županja je ponovno dokazala, da ni županja vseh občanov in občank in na tak način ne dela v naše dobro. Takšno vztrajanje je skrajno nerazumljivo in smo res presenečeni, da občani in občanki pri tako pomembni odločitvi nimamo niti najmanjše besede.

V nadaljevanju zahteve za referendum gre za pravna vprašanja, stvari bomo v reševanje predali kolegom pravnikom.

Županjin odgovor bomo natančno preučili in se v CI skupno odločili, kako naprej. Vsekakor gremo do konca.

Vztrajamo: O migrantskem centru na območju Občine Črnomelj naj odločajo ljudje.
ZA CI proti migrantskemu centru v Beli krajini, Maja Kocjan