Razstava izdelkov učencev-Kako boš spremenil svet?

Razstava izdelkov učencev-Kako boš spremenil svet?

-
0 22

Ta četrtek, ob 19. uri, vas vabijo na otvoritev razstave in debato o tem, kako bi vi spremenili svet. Razstava bo v Dvorani STIK (nekdanji DM).

Kaj vidiš?
Dogodek Kaj vidiš? je projekt Občine Trebnje in skupine Arhitekturni nasvet. Njegov namen je dopolniti obstoječe razvojne predloge mesta z željami in potrebami občanov ter na podlagi tega pripraviti smernice za uravnotežen razvoj mesta.

Tekom dogodka bomo večplastno analizirali samo mesto ter uporabo in zaznavo mesta s strani uporabnikov. Poudarek bo na smiselnem povezovanju obstoječih lokalnih aktivnosti in iskanju prepoznavne identitete mesta, med konkretne cilje dogodka pa spadata umestitev kulturnega centra in zasnova rekreacijskih poti v mestu in bližnji okolici.

V sodelovanju z Osnovno šolo Trebnje so z učenci 3., 6., in 9. razreda izvedli aktivnosti na temo Kako boš spremenil svet? Namen delavnic je bil pridobitev koristnih podatkov o uporabi površin in prostorov v mestu ter želja najmlajših za prihodnost. Izdelki osnovnošolcev bodo na ogled tekom dogodka Kaj vidiš?