Revoz že okrepil nočno izmeno

Revoz že okrepil nočno izmeno

-
17 2044

Novomeški Revoz je po naših podatkih s tem tednom že začel s pospeševanjem svoje proizvodnje. Če so še minuli teden izdelali 750 vozil dnevno, jih bodo že ta teden vsak dan izdelali 40 vozil več. Tako dopoldanska in popoldanska izmena izdelata po 300 vozil dnevno, medtem ko je do sedaj nočna izmena izdelala po 150 vozil. S tem tednom pa so že okrepili nočno izmeno, kar pomeni 40 vozil več, vsak dan. Že naslednji teden načrtujejo v nočni izmeni že 240 vozil, po 25. juniju oz. 26. junija pa naj bi tudi v nočni izmeni naredili 300 vozil, kar pomeni 900 vozil vsak dan.

Vsekakor pa v Revozu, ki je prejel tudi državne subvencije za ta projekt, niso uspeli zaposliti večinoma slovenske državljane, pač pa so po naših neuradnih informacijah, zaposlili številne delavce iz tujine, predvsem z območja hrvaškega Zagreba oz. Zaprešiča, pa tudi iz srbskega Kragujevca in bosanskega Cazina. Izvedeli smo, da se po Revozu tudi veliko govori, da naj bi več tujcev dobilo neposredno zaposlitev v Revozu oz. pogodbo, medtem ko so številni slovenski državljani pogodbeniki z agencijami.

Iz Revozove službe za odnose z javnostmi so za DolenjskaNews povedali, da nas bodo obvestili, ko bodo začeli delati s polno nočno izmeno. Smo pa na Revoz naslovili tudi vprašanja povezana s številom tujih delavcev in o pogodbah o zaposlitvi.