Risi izgubili, Kline 10., Ferkova 18.

Risi izgubili, Kline 10., Ferkova 18.

-
1 97

Nadaljujejo se slovenski nastopi na olimpijskih igrah. Ob 13.30 se bodo začele še kvalifikacije smučarjev skakalcev na veliki skakalnici.

Favoriti olimpijskega hokejskega turnirja Rusi so jezo po porazu proti Slovaški stresli nad slovenskimi hokejisti. Rusi so slavili z 8:2.

S programom so nadaljevali tudi v alpskem smučanju. Avstrijec Matthias Mayer, ki je v Sočiju osvojil zlato medaljo na smuku, je novi olimpijski prvak v superveleslalomu. Srebro je osvojil Švicar Feuz in bron Norvežan Jansrud. Najboljši Slovenec je Boštjan Kline na 10. mestu.

V ženskem slalomu je bil zmagovalni oder zelo nepričakovan. Olimpijska zmagovalka je postala Frida Hansdotter. Favoritinja Mikaela Shiffrin je presenetljivo ostala brez medalje. Američanka naj bi imela na startu trebušne težave. Srebro je osvojila Švicarka Wendy Holdener, bron pa presenetljivo 20-letna Avstrijka Katharina Gallhuber.  V finalu so v prvi trideseterici nastopile vse tri slovenske predstavnice. Za najboljši slovenski dosežek je z 18. mestom poskrbela Maruša Ferk(+3,45), mladinska svetovna prvakinja v slalomu Meta Hrovat je olimpijski slalomski debi končala na 21. mestu (+3,87), Ana Bucik pa je končala na skromnem 24. mestu (+4,28).