Risi odpravili Slovake, Prevc deseti

Risi odpravili Slovake, Prevc deseti

-
1 123

Slovenski hokejisti so se na olimpijskem turnirju pomerili proti Slovaški in po kazenskih strelih slavili. Po 60. minutah in podaljšku je izid ostal 2:2. Sledili so kazenski streli, kjer pa so bili risi uspešnejši in dali dva zadetka, medtem ko je slovenski vratar Gašper Krošelj obranil vse slovaške strele. Slovenija je tako v svoji skupini na drugem mestu. Prva je Rusija, ki je s 4:0 premagala Američane, slednji so tretji, Slovaki so v skupini četrti.

HOKEJ: SLOVENIJA – SLOVAŠKA 2:2 (0:0, 2:1, 0:1 ) – podaljšek brez zmagovalca, sledijo kazenski streli

Ob 13.10 h pa se je začela še hokejska tekma med Slovenijo in Slovaško. Slovenija vodi z 2:1. Za rise sta bila uspešna Gregorc v 21. minuti in Kuralt v 25.  Za Slovake sta zadela Bubela 36., Haščak 46. Po 60. minutah se je tekma končala 2:2. Enak izid je bil tudi po podaljšku. Začeli so se kazenski streli.

Smučarski skakalci so se na olimpijskih igrah pomerili na veliki skakalnici. V prvi seriji je od Slovencev odlično nastopil Peter Prevc, ki je bil osmi. V drugo pa Petru skok ni najbolje uspel in je tekmo končal kot 10. Olimpijsko zlato je osvojil Poljak Stoch, srebro Nemec Wellinger in bron Norvežan Johansson. Jernej Damjan je bil 16., Tilen Bartol 17. in Anže Semenič 27.