Roparja v priporu, prijeli tatova

Roparja v priporu, prijeli tatova

-
0 360

Policiste Policijske postaje Krško so 26. 1. okoli 17.30 poklicali na pomoč iz trgovine v Brestanici, kjer naj bi zamaskirani neznanec z nožem grozil zaposleni in po ropu pobegnil. Novomeški OKC je opis storilca posredoval vsem policijskim patruljam na širšem območju. Okoli 20.30 je policist Policijske postaje Sevnica 27-letnega osumljenca iz Hrvaške prijel in mu zasegel nož. Policisti so izsledili in prijeli tudi sostorilca, 36-letnega državljana Hrvaške, ki je 27-letnemu roparju nudil pomoč pri storitvi kaznivih dejanj. Med preiskavo so ugotovili, da je 27-letni osumljenec po ropu prodajalne v Brestanici na enak način oropal gostinski lokal v Sevnici. Tudi v tem primeru je zaposleni grozil z nožem. Policisti Policijske postaje Krško so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je za oba odredil pripor.

 

PRIJELI TATOVA

Novomeške policiste je 28. 1. v poznih večernih urah občan obvestil, da je v naselju K Roku pregnal vlomilca. Na podlagi opisa osumljenca in smeri bega so policisti na Šmihelski cesti izsledili in prijeli 29-letnega osumljenca iz Novega mesta. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je na parkirnem prostoru iz odklenjenega avtomobila odtujil več predmetov in pobegnil. Ukradene predmete so policisti zasegli, osumljenca pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

VLOMI IN TATVINE

Na delovišču na Otočcu je v noči na 27. 1. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električne vodnike. Povzročil je za okoli 7000 evrov škode.

Med 26. 1. in 27. 1. je na Šmihelski cesti v Novem mestu neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil manjšo vsoto gotovine in nekaj steklenic alkoholnih pijač.

Na Trdinovi ulici v Novem mestu je 27. 1. nekdo izkoristil krajšo odsotnost lastnikov in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit in povzročil za 5000 evrov škode.

V kraju Hrastovica na območju Policijske postaje Trebnje je 29. 1. popoldne neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in dokumente. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.