S 3 promili v nesrečo, nasilje s kmetijskim orodjem

S 3 promili v nesrečo, nasilje s kmetijskim orodjem

-
0 347

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna imeli veliko dela z opitimi vozniki, nasilnežem, vlomilci in tatovi.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 19. 3. okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 24-letni voznik. 37-povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,47 miligramov alkohola (3,06 g/kg). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog.

KRŠITELJU ZASEGLI AVTOMOBIL

Med kontrolo prometa v Novem mestu so policisti 18. 3. popoldan ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Ugotovili so, da 38-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,71 miligramov alkohola (1,48 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PRIDRŽALI NASILNEŽA

Metliške policiste so 18. 3. poklicali na pomoč iz okolice Metlike, kjer naj bi nasilnež napadel in poškodoval drugega moškega in razbil osebni avtomobil. Policisti so takoj odšli na kraj, kjer so 47 -letnega nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je nasilnež 51-letnega in 20-letnega moškega, s katerima naj bi bil v sporu, napadel s kmetijskim orodjem in ju lažje poškodoval. Poškodovana moška so oskrbeli reševalci. Policisti bodo osumljenca ovadili zaradi kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

VLOMI IN TATVINE

Med 4. 3. in 17. 3. je v Berčicah pri Metliki nekdo odtujil dva panja s čebelami. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.

S parkirnega prostora na Kolodvorski ulici v Novem mestu je bil 14. 3. 2016 ukraden neregistriran osebni avtomobil znamke Škoda octavia combi 1.6 tdi, rjave barve, letnik 2015.

Na avtocestnem postajališču Starrine je v noči na 19. 3. neznanec izkoristil nepazljivost oškodovancev, ki sta spala v vozilu in jima iz odklenjenega avtomobila z zadnjega sedeža odtujil torbo z denarjem in dokumenti.

Na delovišču v Krški vasi naj bi neznanci v noči na 20. 3. iz rezervoarjev 13 delovnih strojev iztočili in odtujili večjo količino goriva. Okoliščine policisti še preiskujejo.