S 3,3 promila v nesrečo

S 3,3 promila v nesrečo

-
0 1395

Okoli 19. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti pri Slamni vasi. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 42-letni voznik, ki je zapeljal na
nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 20-letno voznico. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,57 miligramov alkohola. Zoper 42-letnega voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom

Na parkirnem prostoru v Trebnjem je v večernih urah nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino in dokumenti.

Kršitelja pridržali

Novomeške policiste so nekaj po 19. uri poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Mirni Peči, kjer naj bi pijan moški nadlegoval goste in jim grozil. Tudi po prihodu policistov se 41-letni kršitelj ni pomiril in ni
upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.