S soncem do 9°C

S soncem do 9°C

-
0 211

Zaradi vzhodnih višinskih vetrov se bodo oblaki čez Slovenijo pomikali od vzhoda proti zahodu, med njimi pa si bodo pot do tal utirali tudi sončni žarki. Največ sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna do močna burja, veter v notranjosti Slovenije pa bo precej šibak. Dnevne temperature bodo v soboto še nekoliko nižje.

Na Primorskem se bo ob burji ogrelo do 12 stopinj. Okoli 9 bo v osrednjem delu in na jugovzhodu Slovenije. Nekoliko bolj sveže bo od Gorenjske do Prekmurja. Temperature bodo od 5 do 7 stopinj Celzija.

V gorah so temperature že zimske in tako bo tudi v naslednjih dneh, manjka le še sneg. Jutri bo največ sonca v Julijcih, v preostalem delu naših gora se bodo menjavali oblaki in sonce. Pihal bo vzhodni veter, ki bo stopnjeval občutek mraza.

V noči na nedeljo nas bo dosegel še nekoliko hladnejši zrak in nedelja bo večinoma oblačna, le ob naši zahodni meji bo nekaj sonca, sicer bo suho, na JV Slovenije pa lahko do tal že pripleše kakšna snežinka. Oblačen in še nekoliko hladnejši bo ponedeljek, čez dan bo vzhodno in osrednjo Slovenijo zajelo rahlo sneženje, a zaradi toplih tal in šibkih padavin se to ne bo poznalo. Več padavin bo v torek, od vzhoda bo k nam dotekal toplejši zrak in trenutno še ni povsem jasno ali bo po nižinah deževalo ali snežilo, za bolj zanesljivo napoved bo potrebno počakati še kakšen dan ali dva. Ali pa kar do torka. 😉