S štirikolesnikom v drevo, motorist prehiter

S štirikolesnikom v drevo, motorist prehiter

-
3 2349

Poročali smo o dveh nesrečah, ki sta se na praznični torek zgodili na območju PU Nm in v katerih sta se poškodovala motorist in voznik štirikolesnika. S Policijske uprave Novo mesto so nam posredovali poročilo:

Novomeški policisti so bili 2. 5. popoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti med Jordankalom in Globodolom. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik štirikolesnika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. 22-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola, so oskrbeli reševalci. Po podatki iz bolnišnice naj bi utrpel lažje poškodbe. Po naši neuradnih podatkih pa je voznik utrpel hujše poškodbe. Poškodovano naj bi imel ključnico, vretenca, s tem pa tudi živčevje. Nesrečnega mladeniča so prepeljali s helikopterjem v ljubljanski UKC.

O prometni nesreči na cesti med Žužemberkom in Dobrničem so bili policisti obveščeni 2. 5. okoli 16. ure. Opravili so ogled in ugotovili, da je 38-letni motorist iz Črnomlja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast
nad motorjem in padel po vozišču. Lažje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Ob 16.22 uri se je na cesti Žužemberk–Pluska, občina Žužemberk, padel motorist. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 16.46 uri je voznik štirikolesnika na cesti Mirna Peč–Jordankal, pri odcepu za Gorenji Globodol, občina Mirna Peč, zapeljal s ceste in se trčil v drevo. Gasilci GRC Novo mesto so na kraju dogodka pomagali reševalcem in policistom. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.