Še bo pretoplo

Še bo pretoplo

-
0 145

Medtem ko je na JV Slovenije vreme več kot prijazno, je v minulih dneh marsikje deževalo. In do četrtka bo občasno deževalo predvsem na Primorskem in Gorenjskem, ob koncu tedna pa tudi drugod. Še bo pretoplo za ta čas.

V sredo bo na vzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj bo ponekod megla. Drugod bo večinoma oblačno. Predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj C.

V četrtek bo v vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v zahodni polovici države bo občasno deževalo. V petek bo večinoma oblačno. Čez dan se bo dež postopno razširil nad večji del Slovenije. V četrtek in petek bo še pihal južni do jugozahodni veter.

V soboto bo naše kraje prešla vremenska fronta. Od nedelje naprej kaže na prodor polarnega zraka iznad severne Evrope proti srednji Evropi in Alpam.

V soboto in nedeljo bo oblačno s padavinami. Zapihal bo severovzhodni veter in ohladilo se bo. V prihodnjem tednu bo verjetnost za padavine majhna. Hladneje bo. Jutranje temperature bodo od torka naprej marsikje pod ničlo.