Še bomo iskali senco

Še bomo iskali senco

-
0 252

Pred nami je še ena topla noč. Nevihtni oblaki bodo razpadli in zbudili se bomo v jasno jutro. V večjem delu Slovenije bodo temperature okoli 20 stopinj in več. Bolj sveža in prijetnejša noč za spanje bo na Kočevskem, Notranjskem in v Alpskih dolinah, kjer bo okoli 14 stopinj Celzija.

Dopoldne bo sončno, popoldne in zvečer pa bodo ponekod spet nastajali kopasti oblaki. Predvsem na severu Slovenije bodo nastajale plohe in nevihte, kakšna lahko nastane tudi drugje.

Na Primorskem se bo vročina še nekoliko stopnjevala, medtem ko bo drugod po državi vendarle kakšno stopinjo manj vroče kot danes. Na Gorenjskem bo okoli 30, na Štajerskem, v Pomurju in na Obali 32, v prestolnici 33, na Goriškem in pri nas, torej na JV Slovenije, do 34 st. C.

Tudi v nedeljo se bo nadaljevalo sončno in vroče poletno vreme, ki ga bodo ponekod spet prekinjale krajevne vročinske nevihte. Po topli noči se bo živo srebro marsikje povzpelo na okoli 35 st. C. Še nekoliko bolj potili se bomo v ponedeljek, ko bo tudi možnost za nastanek popoldanskih neviht majhna. Dnevi v nadaljevanju novega tedna pa nam prinašajo vremensko spremembo in ohladitev. Kakšnega mraza sicer ne bo, prave vročine pa tudi ne.