Še dan, potem nazaj k poletju

Še dan, potem nazaj k poletju

-
0 104

Padavine na Balkanu bodo jutri postopno slabele, čeprav bo v jutranjih urah zlasti na Madžarskem še obilno deževalo. Slabela bo tudi burja pod Velebitom, ki je danes povzročala veliko težav, močno pa je ohladila tudi morje. Zjutraj je imela voda v Šibeniku le 19 stopinj.

Ponoči bo pri nas oblačno, v vzhodni Sloveniji bo občasno še rahlo deževalo, a količina padavin ne bo velika. Zjutraj se bo na zahodu že jasnilo. Najbolj sveže bo na skrajnem severozahodu. Tukaj se bo temperatura ustavila pri 8 stopinjah, drugod po Sloveniji bodo temperature precej izenačene, od 14 do 16 stopinj, toliko bo ob morju, ki ima po burji 23 stopinj.

Dopoldne bo na vzhodu oblačno, na Štajerskem in v Prekmurju bo padla še kakšna kaplja dežja, na zahodu bo že dopoldne nekaj sonca, popoldne pa se bo zjasnilo povsod, slabel bo tudi SV veter. Temperature bodo jutri že nekoliko višje. Na Primorskem se bo ogrelo do 28 stopinj, na območju ljubljanske kotline bo do 26, nekoliko manj toplo pa v nekakšnem bumerangu, in sicer od Gorenjske do Pomurja in Bele krajine, kjer bo okoli 23 stopinj Celzija.

V naslednjem tednu pa nas čaka nov vremenski preobrat. Vreme se bo ustalilo, ponedeljek bo sončen in suh. Po razmeroma svežem jutru, se bo popoldne ogrelo do 28 stopinj. Sončen bo tudi torek, popoldne bo nastalo nekaj neviht, temperatura se bo povzpela do 27 stopinj. Sončno in prijetno toplo vreme s kakšno popoldnasko nevihto se bo nadaljevalo v sredo.