Po praznikih sonce

Po praznikih sonce

-
0 94

Središče obsežnega ciklona bo v ponedeljek nad južnim Jadranom, a bo vseeno še razmeroma blizu našim krajem in pred nami je še en oblačen in deževen dan. Največ dežja bo jutri padlo v Črni Gori in Albaniji ter na jugu italijanskega škornja.

Povsem drugačna zgodba bo na Iberskem polotoku, kjer bo sončno in suho. Temperature na jugu bodo poletne, v Jerezu se bo jutri živo srebro povzpelo do okroglih 30 stopinj.

Ponoči bo pri nas oblačno s padavinami. Pihal bo zmeren SV veter, na Primorskem, kjer bo padavin zelo malo, pa burja. Več dežja bo padlo na severu in vzhodu Slovenije. Največ na Koroškem in Štajerskem, kjer bodo proti jutru močneje narasli hudourniki in manjši vodotoki. Lokalno lahko pade blizu 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Višjim vodostajem bo pripomoglo tudi toplejše vreme in s tem taljenje snega. Temperature bodo v večjem delu Slovenije od 9 do 12 stopinj, a ob vetru in dežju ne bo nič kaj prijetno. Na Primorskem bo zelo malo padavin, drugod bo dopoldne še deževalo, popoldne pa bodo padavine slabele in v Zahodni in osrednji Sloveniji ponehale. Na Dolenjskem, Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bo rahel dež vztrajal do večera, ponehal bo šele v noči na torek.

Čez dan se bo ogrelo le za nekaj stopinj, nekoliko višja razlika bo le na Primorskem, kjer se bo pokazalo sonce. Tukaj bo 19 stopinj, na Gorenjskem 8, drugje po Sloveniji bo od 13 do 14 stopinj.

In še dobre novice za po praznikih. 🙂 Do torkovega jutra bo dež ponehal tudi na SV Slovenije. Čez dan bo delno jasno, v popoldanskem času bo nastalo nekaj krajevnih ploh. Burja na Primorskem bo oslabela, v notranjosti bo še pihal severni veter. Topleje bo, zjutraj 8, popoldne okoli 20 stopinj. V sredo bo podobno vreme, le da bo popoldne oblačnost nekoliko bolj gosta, še bo nastalo nekaj ploh. V četrtek bo več sonca, a brez oblakov ne bo šlo, popoldanske plohe bodo zelo redke. Ob koncu tedna pa nas čaka suho in precej sončno vreme z dnevnimi temperaturami malce nad 20 stopinj.