Večer že v belem

Večer že v belem

-
0 803

Dan bo v znamenju oblakov. Občasno lahko posije kakšen sončni žarek, a bo ta po nižinah prej izjema kot pravilo. Proti večeru se bo oblačnost še zgostila in na jugu se bodo začele pojavljati manjše padavine. Ob morju bo snežilo, drugje snežilo. Zaradi oblačnosti se temperature glede na jutro ne bodo prav dosti spremenile. V večjem delu države bo 2 oz. 3 st. C, kakšna stopinja manj bo na Gorenjskem. Precej topleje bo na Primorskem. Na Goriškem bo 8, ob morju do 10 st. C.

Prihodnji dnevi ne bodo primerni za obisk gora. Oblačnost se bo povečala, v sredogorju bo tudi megleno. Padavin jutri še ne bo. Bo pa mrzlo. Na 1500 m pričakujemo -4, na 2500 m pa -8 st. C.

V noči na sredo se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile nad večji del države. V sredo bo oblačno s sneženjem, le v nižjih delih Primorske bo deževalo. V večjem delu države bo zapadlo od 10 do 25 cm snega, po vsej verjetnosti pa bo pobelilo tudi Pomurje, ki je v teh dneh ostalo brez snežne odeje. Tudi četrtek bo oblačen. Še bo rahlo snežilo, popoldne le še na vzhodu Slovenije. Ob koncu tedna bodo prevlado na nebu še imeli oblaki, a omembe vrednih padavin pa ne bo več. Temperature bodo letnemu času primerne. (Rok Nosan)