Grozljivka z Irske: okostje 796 otrok

Grozljivka z Irske: okostje 796 otrok

-
0 537

Veliko je bilo že povedanega o irskih sirotišnicah, ki so bile večkrat okrutne do nemočnih otrok, sirot. Najnovejše črno odkritje prihaja iz nekdanje katoliške sirotišnice v Tuamu. Odkrili so podzemne prostore, v katerih so našli okostja 796 otrok. starih od 35 tednov do treh let.

Forenziki trdijo, da so odkrili masovno grobnico, v kateri so zakopani majhni otroci. Gre za prostore nekdanje katoliške sirotošnice na Irskem, o kateri že nekaj desetletij sumijo, da ni sporočala podatkov o smrti otrok oziroma njihovi pokopi niso nikjer zabeleženi, je danes sporočila komisija za sirotišnice.

Preiskovalci so tako potrdili navedbe lokalnega zgodovinarja, ki je preiskavo sprožil leta 2014, ko je odkril osmrtnice za približno 800 otrok, ki so umrli v sirotišnici v Tuamu v okrožju Galway. Gre za obdobje od leta 1925, ko so sirotišnico odprli, pa vse do njenega zaprtja leta 1961.

Komisija je sporočila, da so med izkopavanjem na tej lokaciji od novembra lani do januarja letos odkrili podzemno strukturo, sestavljeno iz 20 prostorov, v kateri so odkrili “precejšnje količine človeških ostankov”.

Z analizo DNK kosti so potrdili, da so bili otroci stari od 35 tednov do treh let in da so bili pokopani v času, ko je sirotišnica še delovala.

(foto: Irish Mirror)