Še ena prevara, FURS opozarja

Še ena prevara, FURS opozarja

-
5 1034

Finančna uprava opozarja, da ni avtorica sporočila o številki PIN bančne kartice, češ, če ste v težavah, jo vtipkajte v nasprotni smeri in s tem boste priklicali policijo. Če boste tipkali napačno PIN kodo, boste v tretjem poskusu ostali brez kartice.

Včasih se zdi, da preveč naivno zaupamo zapisom, pod katerega naj bi bila podpisana oseba iz nekega državnega organa.

Družbena omrežja so polna takšnih in drugačnih zavajajočih sporočil, nekatera so bolj ali manj neškodljiva, druga, kot je bila denimo prevara z vinjetami, pa lahko zavedene ljudi še kako drago stanejo.

Finančna uprava zdaj opozarja, da ni avtorica sporočila o številki PIN bančne kartice, češ, če ste v težavah, jo vtipkajte v nasprotni smeri in s tem boste priklicali policijo.

Dejstvo je, da je takšna vsebina zaokrožila že pred nekaj leti, a očitno je dovolj verjetna, da ji uporabniki družbenih omrežij verjamejo vedno znova. Tako so pristojni že večkrat pojasnili, da si s tako potezo nikakor ne boste priklicali policije, saj ne gre za nikakršen ”varnostni signal”.

Še več, s tipkanjem napačnega PIN-a, če seveda to storite trikrat, boste ostali brez kartice, bankomat vam jo bo namreč ‘pojedel’.

To še zdaleč ni edina ”bedarija”, kot so se izrazili na portalu Varni na internetu. Še nekatere druge so, da bo Facebook plačljiv, da bodo izbrisali vaš Facebook profil, zato vpišite geslo (bodite zelo previdni pri tem, kam vpisujete gesla in druge osebne podatke), pogoste so tudi ganljive zgodbe hudo bolnih otrok, ki jim bo Facebook nakazal denar, če zgodbo delite (no, ne bo ga) in podobno. (24ur.com)