Še jasno, težave s trdimi delci

Še jasno, težave s trdimi delci

-
1 206

V sredo bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 13 stopinj C.

V četrtek in petek se bo nadaljevalo suho vreme. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se bo predvidoma v petek začela pojavljati tudi ob morju.

V naslednjih dneh pa lahko, tudi zardi temperaturnega obrata, pričakujemo preseganje nehvaležne razmere oz. t.i. trde delce oz. preseganje mejne vrednosti delcev PM10, na katere smo opozorili že pred dnevi.

Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji bo v nedeljo pričelo slabeti. Obstaja majhna verjetnost, da se bo v nedeljo ali ponedeljek nad severnim Sredozemljem zgradil ciklon in prinesel prehodno poslabšanje vremena. Od jugozahoda bo za vikend pričel dotekati bolj vlažen zrak. Nad nami bo sprva še temperaturna inverzija, po prehodu vremenske motnje pa se bo močno ohladilo.

V petek in soboto se bo nadaljevalo suho vreme. Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost, ki bo predvsem na Primorskem vztrajala večji del dneva. V višjih legah bo precej jasno in razmeroma toplo. Ob prehodu vremenske motnje v nedeljo ali ponedeljek kaže na nekaj malega padavin in na močno ohladitev. Od torka do četrtka kaže na večinoma suho in hladno vreme z burjo na Primorskem.

(arso)