Komu ni mar? Številne nesreče

Komu ni mar? Številne nesreče

-
8 2281

Nedopustno je, da na območju novomeške občine, ki se rada trka po prsih o svojih delih, dogajajo stvari, ki so nevarne za najbolj umirjene in previdne voznike občane, davkoplačevalce.

Zima je in imamo tudi sneg, ki ga bo še nekaj v tej zimi. Ne moremo pa mimo ceste na območju Drgančevja. Gre za nekakšno prečno cesto mimo bencinskega servisa do novomeške obvoznice. Ampak ta cesta je v zimskem času porazna oz. zelo nevarna. Samo v zadnjih dneh kar imamo v naših krajih sneg in nizke temperature, ta cesta očitno ni doživela čiščenja, se je pa zgodilo ogromno prometnih nesreč! Cesta je nevarna, poledenela. Na omenjenem območju je tudi dvorana Namiznoteniškega kluba Krka. In vožnja otrok na vadbo je precej nevarna.

Vsi, ki tako radi poudarjajo varnost in podobno, bi morali na omenjeni cesti, čeprav je slednje le nekaj sto metrov, ustrezno označiti oz. da je poledenela, nevarna. Oziroma, če to ni javna, lokalna, občinska cesta v danih razmerah tudi zapreti.

Kako nevarna je ta cesta v teh dneh oz. mesecu, bi znali povedati vsi, ki so se pripeljali po polžje, a so vseeno doživeli prometno nesrečo. Morda, ko bo nekoč tukaj zrasel kakšen študentski kampus, bo šlo najverjetneje tudi v podobnih razmerah z letnimi gumami. Vse odgovorne vabimo na vožnjo po omenjeni cesti.

Še opozorilo uporabnikov/davkoplačevalcev: odsvetujemo vam vožnjo nad 20km/h, še posebej, če kdo prihaja iz nasprotne smeri. Ne zavirajte in ne izstopajte iz avta, saj je slednje na poledenelem cestišču še toliko bolj nevarno, če nimate čelade.