Anže Lanišek 4., Peter Prevc 13.

Anže Lanišek 4., Peter Prevc 13.

-
1 49

Na skakalnici v Pjongčangu v Južni Koreji, ki bo prihodnje leto gostil olimpijske igre, je bila še moška tekma v smučarskih skokih. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek, ki je tekmo končal na 4. mestu in s tem izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji 9. je v drugo skočil slabše in bil na koncu 13. Domen Prevc je bil 17. in Jernej Damjan 24. Zmagal je Avstrijec Kraft, drugi je bil Nemec Wellinger in tretji Poljak Stoch.

Po prvi seriji je Peter Prevc na 9. mestu. Anže Lanišek je 10., Domen Prevc 16. in Jernej Damjan na 30. Z veliko prednostjo vodi Kraft, drugi je Wellinger in tretji Tande.

Najdlje sta v kvalifikacijah skočila Peter Prevc in Maciej Kot, ki sta pristala pri 134 metrih. V poskusni seriji je bil prepričljivo najdaljši Stefan Kraft s 142 metri. Peter Prevc je imel drugo daljavo (134 m).

Medtem ko sta bila Domen in Peter Prevc na tekmo uvrščena neposredno, so se skozi torkove kvalifikacije prebili Anže Lanišek, Jernej Damjan, Cene Prevc, Anže Semenič in Jurij Tepeš.