Še nedeljsko razvajanje

Še nedeljsko razvajanje

-
0 184

Čaka nas še ena kristalno jasna noč, ki ji bo sledilo krasno sončno jutro. Ker bo ozračje mirno, se bo ohladilo, a jutranje temperature vseeno ne bodo tako nizke, kot so bile v minulih dneh.  Okoli ničle bo le na planotah Notranjske in Kočevske ter v alpskih dolinah. Drugod po državi bo od 2 do 4, ob morju 6 st. C.

Sončno vreme z le nekaj oblačnimi koprenami se bo nadaljevalo tudi čez dan. Močnejšega vetra ne pričakujemo, tako da je pred nami nedelja, ki bi jo marsikdo imel za vedno. Greh bi bilo ostati za štirimi stenami. Po svežem jutru se bo hitro ogrelo in ++ popoldne bomo najvišje temperature izmerili na Goriškem, kjer bo 24 st. C, v osrednji in vzhodni Sloveniji bo 22 st. C. Okoli 20 st.C bo v alpskih dolinah in ob morju.

Nedeljo lahko izkoristite za obisk gora, kjer pa je kljub toplemu vremenu snega še precej. Na Kredarici so danes zjutraj izmerili 135, na Voglu pa 125 cm snega. Jutri bo sončno. Zjutraj bo ozračje mirno, sredi dneva pa bo zapihal šibak zahodni veter, ki bo že znanilec spremembe vremena.

Ta nas bo dosegla v začetku novega tedna. V ponedeljek zjutraj in del dopoldneva bo marsikje še jasno, nato se bo pooblačilo in sredi dneva se bodo na severu že začele pojavljati padavine, ki se bodo do večera razširile nad vso državo. Hladilo se bo. Meja sneženja se bo v noči na torek spustila do nadmorske višine okoli 600 metrov. Do torkovega jutra bodo padavine povsod ponehale in zjasnilo se bo. Torek bo tako sončen, a tudi hladen in vetroven. Najvišje temperature bodo le s težavo presegle 10 st. C. Hladno vreme se bo nadaljevalo vse do konca tedna. Ob jasnih nočeh z manj vetra bo marsikje nastala slana. (Rok Nosan)