Še nekaj opitih voznikov

Še nekaj opitih voznikov

-
0 100

Brežiški policisti so bili 19. 4. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči pri Mokricah. Ugotovili so, da je 43-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,28 miligramov alkohola (0,58 g/kg). Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Okoli 21. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti med Paho in Šentpetrom. Novomeški policisti so ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 43-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola (1,27 g/kg). Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled.

Med kontrolo prometa v Šentrupertu so popoldan policisti ustavili 53-letnega voznika kolesa z motorjem. V postopku so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,54 miligramov alkohola (1,12 g/kg). Kolo z motorjem so mu zasegli. mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.