Še nekaj pretoplih dni, potem zima?

Še nekaj pretoplih dni, potem zima?

-
0 1066

V nedeljo bo od sončnega vzhoda do zahoda minilo 9 ur in pol, kar je že skoraj eno uro več kot ob zimskem solsticiju pred enim mesecem.

Anticiklon s središčem ob zahodni obali Evrope se bo jutri okrepil in razširil svoj vpliv tudi nad večji del južne in srednje Evrope. Naši kraji se bodo v prihodnjih dneh nahajali v območju stabilnega in pretežno jasnega vremena. Toplo vreme, ki bolj spominja na marec kot na januar, se v večjem delu Evrope nadaljuje. Topla fronta, ki se bo pomikala prek zahodne in srednje Evrope proti vzhodu, pa bo jutri poskrbela še za dodatni dvig temperatur.

V večjem delu Slovenije bo ponoči oblačno. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Več zvezdnatega neba bo v višjih legah in na S države.  Kjer bo tudi najhladneje. Tukaj pričakujemo -6 st. C. Drugod bo precej topleje. Izmerili bomo od 0 do 3 st. C, od 3 do 8 st. C pa bo na Primorskem.

In pred nami je še ena vremensko čudovita nedelja. Oblačni pokrov se bo razkrojil in sredi dneva bo posijalo sonce. Na nebu bo ostalo le nekaj visoke oblačne koprene, ki pa ne bo preveč kvarila vtisa lepega vremena. Pred nami je še en zelo topel dan. Najtopleje bo na JV države, kjer bo 14 st.C. Kakšno stopinjo manj bo na Primorskem in Štajerskem. 11 bo v prestolnici, 10 na Gorenjskem, 9 v Pomurju.

Ponedeljek bo marsikje najtoplejši dan tega meseca. Ogrelo se bo do okoli 15 st. C, v Beli krajini tudi do 18 ali celo 19 st. C. Sonca bo v izobilju, le dopoldne bo po nekaterih nižinah lahko nekaj megle ali nizke oblačnosti, ki se lahko pojavi tudi ob morju. V nadaljevanju tedna bo oblakov vse več. Najprej se bo pooblačilo na zahodu države, na vzhodu pa bo sprva še večinoma sončno. Temperature bodo šle postopno navzdol, prava ohladitev pa nas bo zajela šele proti koncu tedna.