Še nevarnost toče in udarov strel

Še nevarnost toče in udarov strel

-
0 240

Spet smo zabeležili številne razelektritve neba. V ponedeljk po 17. uri je bilo na območju Slovenije zabeleženih več kot 20.000 udarov strel, ki so povzročile veliko škode.

Noč pri nas bo pretežno jasna. Proti jutru pa se bodo oblaki začeli širiti z vzhoda in postopoma prekrili celotno državo. Jutranje temperature bodo v večjem delu od 15 do 17 stopinj, na Primorskem do 19 stopinj. Bolj sveže bo na Gorenjskem, kjer bo od 10 do 12 stopinj Celzija.

Popoldne se bo suho in sočno vreme končalo, saj bodo po vsej Sloveniji nastajale plohe in nevihte. Najboj intenzivne padavine bodo na Severnem Primorskem in Gorenjskem. Najmanj deževno bo na vzhodu Slovenije. Tudi toča ni izključena.

Kljub dežju mraza ne bo. Najnižje temperature bodo na Štajerskem in Koroškem, okoli 23 stopinj, v večjem delu Slovenije bo 25, najtopleje pa na Goriškem in ob morju, do 29 stopinj. Morje je toplo, pri 25 stopinjah.

Jutrišnji dan v gorah ne bo za fotografske užitke, saj bo večino vrhov v oblakih. V popoldanskem času pazite, da vas ne ujame kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo šibak Z veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 14, na 2500 m okoli 7 st.

V četrtek se bo spremenljivo vreme nadaljevalo. Pričakujemo lahko pogoste plohe in nevihte. Največ sonca bo ob morju, kjer bo poletno in se bo ogrelo do 32 st, drugod pa bo zaradi dežja nekoliko manj, okoli 25 st. Tudi v petek bo podobno. Popoldne lahko pričakujemo močnejše nevihte z udari strel. Jutranje temperature bodo okoli 15 st, najvišje dnevne 24 stopinj. V soboto pa se bo poletje vrnilo. Bo sončno in vroče. Zjutraj bo okoli 16 st, čez dan marsikje 30 in več stopinj.