Septembra na morje: odlična izbira

Septembra na morje: odlična izbira

-
5 868

Čeprav se bo kmalu začelo novo šolsko leto, pa se poletje ne poslavlja. Vse več je družin, ki se odločijo za počitnice v septembru. Gre predvsem za družine z majhnimi otroki in upokojence. Namreč tudi september je ob morju še vedno dovolj topel in kar je še toliko bolj pomembno; vzdolž jadranske obale ni gneče, pa tudi cene nastanitve so nekoliko nižje. Tudi potovanje je manj stresno, saj prometnice niso tako obremenjen kot julija in avgusta, enako velja tudi za trajektna pristanišča.

In vsi, ki se v teh dneh odpravljate na morje ste zadeli v polno. Ob Jadranu kaže na precej jasno in vroče vreme. Jutra in večeri bodo prijetni, saj bo okoli 18 stopinj, čez dan pa vse do 30 in več stopinj Celzija. Tudi morje je še vedno toplo, čeprav ga je v zadnjih dneh burja nekoliko ohladila, vendar že v naslednjih dneh se bo spet ogrelo, tako da bo več kot odlično za vse radosti, ki si jih na počitnicah lahko omislimo. In takšno stabilno vreme kaže za najmanj 14 dni, ali še kakšen dan več.

Na svoj račun bodo prišli tudi jadralci, saj se septembra začenja priljubljena jadralna sezona, ki traja vse do novembra.