Šest poškodovanih, povzročitelj pijan z neveljavnim izpitom

Šest poškodovanih, povzročitelj pijan z neveljavnim izpitom

-
0 364

22-letnik je na cesti Krško–Sevnica trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri. Povzročiteljev avto je nato odbilo še v eno vozilo. 22-letniku so avto zasegli, šest poškodovanih pa so prepeljali v bolnišnico.

Policiste so ob 6.33 uri obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti Krško – Sevnica pri kraju Arto. Po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega prehitevanja tovornega vozila trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 19-letni voznik.

Vozilo povzročitelja je po trčenju odbilo še v avtomobil, ki ga je vozila 19-letna voznica. Šest poškodovanih udeležencev nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnice v Brežice, Novo mesto in Celje.

Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligrama alkohola. S PU Novo mesto so še sporočili, da policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ter da so povzročitelju avtomobil zasegli.