Slasten Mars bo odpoklical svoje dobrote

Slasten Mars bo odpoklical svoje dobrote

-
0 300

Nizozemska družba, ki se ukvarja s čokoladnimi dobrotami, Mars, je objavila obsežen odpoklic čokoladnih izdelkov v kar 55 državah, saj obstaja možnost, da so v njih plastični delci.

Prostovoljni odpoklic se nanašana na slaščice Mars, Snickers, Milky way in nekatere izdelke Celebrations, ki so bile izdelane le v nizozemski tovarni ameriškega proizvajalca Mars in imajo priporočen datumom med 19. junijem 2016 in 8. januarjem 2017.

Odpoklic naj bi po navedbah koordinatorke za korporativne zadeve za Nizozemsko pri MarsuEline Bijveld veljal v 55 državah. Kot je dejala Bijveldova za AFP, naj bi se največji delež odpoklicanih čokoladic nahajal na Nizozemskem, v Nemčiji, Franciji ter v Veliki Britaniji.

V Sloveniji uprava za varno hrano o odpoklicu ni obveščena. Vprašanja o možnosti odpoklica v Sloveniji smo naslovili na nizozemskega predstavnika, a pojasnila še vedno čakamo. Objavili jih bomo takoj, ko jih prejmemo.

Za previdnostni odpoklic se je podjetje odločilo, po tem ko je stranka v čokoladici Snickers, ki jo je kupila 8. januarja v Nemčiji, odkrila kos rdeče plastike. Preiskava je pokazala, da gre za del zaščitne opreme iz proizvodnega procesa v tovarni v nizozemskem kraju Veghel.