Slovence na ekipni tekmi izločili zmagovalci

Slovence na ekipni tekmi izločili zmagovalci

-
0 55

Nova prekrasna sončna kulisa v St. Moritzu je danes ponudila ekipno preizkušnjo, ki na finalu svetovnega prvenstva nekako razmeji tekme v hitrih disciplinah in tehničnih disciplinah. Svojo ekipo je imela tudi Slovenija v postavi Ana Bucik, Ana Drev, Maruša Ferk, Štefan Hadalin, Žan Kranjec inBoštjan Kline. V osmini finala se je Slovenija pomerila z Nemčijo in žal za malo izpadla. V štirih dvobojih so zabeležili dve zmagi, potem ko je bil Štefan v drugi vožnji hitrejši od Dominika Stehleja,Ana Bucik pa je premagala Katrin Hirtl-Stangassinger. V prvi vožnji je Maruša izgubila z Leno Dürr, v zadnji pa Žan s Štefanom Luitzem. Na koncu so Nemci imeli bojši skupni čas za 9 desetink sekunde.

Zmage so se veselili Švicarji, ki povsem dominirajo na letošnjem finalu, saj so na dosedanjih petih tekmah le eno zmago prepustili Avstriji. Wendy Holdener, Daniel Yule, Michelle Gisin in Reto Schmidiger so v finalu tesno, po času, premagali prav Nemce. Tretji so bili Švedi, ki so v dvoboju za tretje mesto ugnali Francoze.

Današnjo ekipno tekmo je ocenil odgovorni za tehnične discipline pri dekletih, Denis Šteharnik: “Res fantastična tekma, uživali smo v tem. Krasna kulisa, proga odlična, vse tako kot mora biti. Bili smo pripravljeni, žal smo naleteli na zelo močnega nasprotnika. Ni se nam izšlo in kaj naj rečem? Poizkusili smo, ni nam uspelo, drugič se bomo pripravili še boljše. Je pa to zelo dobra izkušnja za naprej, kajti v bodoče se bomo teh tekem udeleževali še večkrat. Vsaka takšna izkušnja je tako dobrodošla. Analizirali bomo te posnetke, poizkušali se bomo izboljšati na štartih, kakšno stotinko oz. desetinko bomo poizkušali pridobiti še na progi. Gremo naprej, glavo gor in dalje!”