Lampičeve 6., Višnarjeva 7., Lampič 11.

Lampičeve 6., Višnarjeva 7., Lampič 11.

-
0 7

V norveškem Dramnu so se tekačice in tekači na smučeh pomerili šprintu v klasični tehniki. Slovenski športniki so nastopili odlično. Anamarija Lampič je na koncu osvojila 6. mesto, Katja Višnar je bila 7. Najboljši izid za slovenski tek je v moški konkurenci osvojil Janez Lampič, ki je bil 11.

Odlično sta nastopili tudi Katja Višnar in Anamarija Lampič, slednja se je uvrstila kot srečna poraženka polfinala v veliki finale, medtem ko je Katji Višnar malo zmanjkalo za veliki finale.

V polfinale pa ste se z odličnimi nastopi uvrstili tudi Katja Višnar in Anamarija Lampič. Obe sta bili v svoji četrtfinalni skupini drugi. Lampičeva je bila v svoji skupini polfinala tretja.

Višnarjeva je v kvalifikacijah šprinta smučarskih tekačic za svetovni pokal v norveškem Drammnu zasedla drugo mesto. Hitrejša je bila le Finka Krista Parmakoski. Druga slovenska predstavnica Lampičeva je bila v kvalifikacijah 20.

Odlično je tekel tudi Janez Lampič, ki si je izločilne boje zagotovil s 16. časom in zaostankom 7,60 za zmagovalcem Johannesom Hoesflotom Klaebom