Slovenski deskar živ in v Trstu

Slovenski deskar živ in v Trstu

-
0 858

Slovenskega pogrešanega deskarja, ki je v ponedeljek popoldan izginil nedaleč od svetilnika pri Savudriji in, ki so ga danes neuspešno iskali tako Slovenci, Hrvati in Italijani, je sam priplaval v Trst in se trenutno nahaja v tržaški bolnišnici, je potrdil poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan. Bil naj bi podhranjen, dehidriran in podhlajen, pri njegovi rešitvi po več kot 24 urah v vodi pa naj bi pomagalo dejstvo, da je nosil neopren, oklepal se je deske.


…pred tem Vetrovno vreme je velikokrat največji izziv za jadralce na morje, ki pa je lahko izredno tvegan, nevaren. Dva deskarja, ki sta se v ponedeljek kljub rdečemu opozorilu in slabim vremenskim razmeram odločila za deskanje nedaleč od svetilnika pri Savudriji, sta izginila med valovi. Medtem ko se je Hrvat rešil in okoli 18. ure priplaval do obale, pa še vedno iščejo slovenskega državljana. Hrvaška policija je prijavo o pogrešanih deskarjih dobila okoli 17. ure, stekla je iskalna akcija v koordinaciji luške kapitanije Pulj in luške izpostave Umag, a iskali so ju lahko le ob obali, saj iskanje s plovili na morju zaradi visokih valov in vetra ni bilo mogoče.

Eden je bil na wind surfu, drugi pa na kite surfu, nazadnje pa so ju videli pred pristaniščem v Umagu. Veter jima je uničil jadra in padla sta v morje, kar so opazili ljudje na obali.