BASKET SP Q: Slovenija s 75:63 odpravila Črno goro

BASKET SP Q: Slovenija s 75:63 odpravila Črno goro

-
0 52

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se je v tretjem krogu kvalifikacij v gosteh pomerila s Črno goro in slavila s 75:63.

Po prvem polčas je bil izid 32:29 za Slovenijo. Prvo četrtino je dobila Slovenija s 16:13. Druga se je končala izenačeno (16:16). Tretja je bila prav tako izenačena, a jo je dobila Slovenija s 23:22.

Slovenci so kvalifikacije začeli z zmago nad Belorusijo in porazom proti reprezentanci Španije. V drugem ciklu četo Rada Trifunovića čaka še obračun z Belorusi, ki bo na sporedu v ponedeljek, 26. februarja, ob 17.30.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“Po opravljenih petih treningih se odpravljamo v Podgorico. Na tekmo s Črno goro smo dobro pripravljeni. Fantje so na treningih delali dobro. Naša želja je, da pridemo do zmage, se pa zavedamo, da bo to vse prej kot lahko. Zavedamo se, da nas v Podgorici čaka polna dvorana. Nobena tekma ni njihovih tleh ni lahka. Strokovni štab in košarkarji bomo dali vse od sebe, da bomo prišli do zmage. Upam, da bo v Črno goro pripotovalo tudi nekaj slovenskih navijačev.”

Edo Murić, slovenski reprezentant:
“V Črno goro odhajamo po zmago. Zavedamo se, da nas tam čaka zahtevna naloga in močna ekipa. Pripravljeni so na boj, od sebe bomo dali vse in poskušali iz Podgorice odnesti dve točki. To srečanje je eno od tistih, ki jih moramo dobiti.”

Saša Zagorac, slovenski reprezentant:
“Dobro smo pripravljeni na obračun s Črno goro. Vzdušje v moštvu je zelo dobro, odlično delo smo opravili tudi na vseh petih treningih. V Podgorico odhajamo motivirani in pripravljeni na boj z domačini. Želimo priti do pomembne zmage.”