VIDEO: Slovenski zet šokiral in postal predsednik ZDA!

VIDEO: Slovenski zet šokiral in postal predsednik ZDA!

-
6 676

ZDA in tudi večji del svetovne javnosti je močno presenečen, saj je novi predsednik ZDA postal Donald Trump, najbogatejši slovenski zet. Trumpova soproga Melanija, Sevničanka, pa bo kot prva Slovenka postala prva dama v Beli hiši.  Po do zdaj znanih podatkih je osvojil 288 elektorskih glasov, njegova nasprotnica pa 215. Trump je 45. in prvi predsednik ZDA, ki ni bil pred tem politično dejaven.

https://www.youtube.com/watch?v=vHZPsx_xtM4

Zakaj presenečenje? Še dan pred volitvami so vse ankete in mnenja nakazovali na zmago Clintonove. Clintonova je že priznala poraz.

“Ravno sem prejel klic od senatorke Clintonove, ki nam je čestitala za zmago, jaz pa sem čestital njej in njeni družini. Hillary je dolgo in trdo delala v dolgem obdobju in dolžni smo jih zahvalo za njeno delo,” je dejal Trump v prvem nagovoru po objavi izidov.

“Vsem pravim: čas je, da stopimo skupaj kot združeni ljudje. Obvezujem se vsem Američanom, da bom predsednik vsem Američanom.”

Finančni trgi so zaradi dogajanja na ameriških volitvah v šoku.  Zaradi volitev so povsod po ZDA poostrene varnostne razmere. Najbolj v New Yorku, kjer so številne ulice zaprte.