Slovensko nategunstvo. Koliko časa še?

Slovensko nategunstvo. Koliko časa še?

-
0 279

Ljudje, ki so delali v podjetjih in zasluženo odšli v penzijo, so bili januarja nagrajeni za ‘pripravljenost,’ T.i. dodatek je navadna perverzija, sramota in je znašal dobre 4 evre, ali pa celo do 7 evrov. Morda je kdo kje dobil še kakšen cent več. Ni kaj, izredno ‘bogato.’ Vse skupaj pa žaljivo. Sploh, če vemo, kako so si nekateri ‘nepogrešljivi’ za Slovenijo, akademskega žegna in polni kvazi demokracije, (podprte z zakoni, ki so jih spisali sami, ali njihovi podobni predhodniki) dovolili izplačevati silne novce, ker brez njih ne gre in da so nepogrešljivi za podalpski obstoj.

Številni slovenski upokojenci ne vedo, kako naj in na kakšen način preživijo iz meseca v mesec. Pa vendar se številni s svojo skromnostjo znajdejo. Sramota države, ki se nonšalantno obnaša. Zagotovo ne s prakso, pač pa z neko teorijo iz predavalnic, ustanov, ki pametnjujejo o financah. Slednje jim ni tuje, ko gre za plačilo njihove ‘produktivnosti’. V Slovenije je t.i. akademsko-politična elita postala nedotakljiva in je skoraj nihče ne sme ocenjevati. Denar za njeno ‘izredno pripravljenost,’ ki si ga deli, pa gre iz davkoplačevalskega denarja; denarja samostojnih podjetnikov, zasebnih podjetji in podobnih delovnih segmentov, ki jih slovenska birokracija, s podporo vlade dobro cuza. Po slednjem je Slovenija v samem svetovnem vrhu. Zanimiv je tudi podatek, da so številni politično in akademski veljaki tudi samostojni podjetniki. Naj za primer opustijo javno službo in postanejo zgolj zasebni podjetniki. Bore malo jih je uspelo s slednjo različico. Večkrat je bila kombinacija politika-biznis.

V Sloveniji smo že vse od osamosvojitve priča, da se marsikaj ni zgodilo po poštenih, demokratičnih smernicah. Slovenija je z osamosvojitvijo začela novo pot, ki pa je žal že dobrih 25 let prežeta s korupcijo in kvazi politično elito, ki večinoma skrbi za svoj položaj. Politični skromneži so se namreč kmalu po funkciji mladinskih sekretarjev, ali pa ministrantov, po osamosvojitvi prelevili v gospodarstvenike. Slednji so po politični injekciji prevzeli omenjena podjetja, ki so delovala dobro.

Kasneje pa je nastopila psihoza slovenska demokracija, z vsemi pokvarjenimi kompleksi, ki ni imela nobene povezave s podjetništvom, kaj šele z nadaljnjim uspešnim vodenjem demokracije. In čeprav se v Sloveniji še vedno v celofanu govori kdo vse je ‘zafural’ uspešna slovenska podjetja, je pri nas največkrat izgovor nelojalna svetovna konkurenca. Potem se lahko brez težav vprašamo, kako lahko še vedno številna družinska podjetja po svetu še vedno uspešno delujejo, prodajajo in zaslužijo.

Samo nekaj slovenskih podjetji, ki so bila suverena in povsem konkurenčna s kakovostjo in ceno svetovnim gigantom: Elan,Trimo, Planika, Mercator, Splošna plovba, Iskra, Peko, Fructal, Saturnus, Pivovarna Laško&Union, Radenska, Litostroj, Paloma, ……

Čas bi bil, da gradbeništvo spet zaživi, kjer bi svoj prostor v ‘končnem izdelku, beri keha,’ našel kakšen baron in številni politični naduteži in strici, tete iz ozadja,’ ki so v deželi pod Alpami še vedno nedotakljivi oz. jih pravosodje zelo nežno boža. Še naprej pa se objestno krepi administracija, češ, ker je nujno treba nadzirati ‘sitne ribe,’ ne glede na sodoben svet!? Velike so pokradle že veliko, ampak hrane je vedno manj. In slej kot prej bodo administrativni riboni shirali. In takrat bodo spet prijazni z majhnimi, delovnimi. Zakaj že?

Z novo generacijo mladih, zavednih in uspešnih Slovencev in Slovenk, jim nov nateg ne sme uspeti oz. si tega demokratična slovensko javnost ne sme dovoliti.

Sem Slovenec, politično neobremenjen, za Slovenijo in dostojno življenje vseh, še posebej tistih, ki so s svojim delom upravičeno in zasluženo odšli v pokoj. Žal pa je za večino slednjih v Sloveniji postalo životarjenje. Bitka iz mesec v mesec.