Slovo od toplega, prihaja sneg

Slovo od toplega, prihaja sneg

-
0 1268

Končuje se še eno pretoplo obdobje vremena, vsaj popoldne. Že jutri lahko pričakujemo prve snežinke, še več jih bo v petek. Sneženje bo v soboto ponehalo. Prav na JV Slovenije lahko do sobote pričakujemo nekaj centimetrov snega. Poglobljeni ciklon nad Sredozemljem se bo približal Jadranu, družbo mu bo delala hladna fronta. Vse je odvisno od bližine ciklona našim krajem, južneje bo, manj bo verjetnosti za sneg.

Napovedi so še vedno nekoliko razlikujejo, ampak zima je in sneg nas ne sme presenetiti. Količinsko pa lahko pričakujemo odstopanja. Jutri še ne bo sile, a kljub temu se lahko na Notranjskem in Kočevskem do večera nabere nekaj centimetrov snega. V petek pa se bo sneženje z juga nekoliko okrepilo.

V soboto dopoldne bo sneženje povsod ponehalo, zaradi razjasnitve bo nedeljsko jutro ledeno mrzlo. V krajih s snežno odejo in brez vetra bodo temperature padle pod –10 stopinj Celzija, popoldne pa bo okoli ledišča. Hladno zimsko vreme se bo nadaljevalo tudi na začetku prihodnjega tedna, ko se bo spet povečala možnost za manjše snežne padavine.