Smučar se je zgrudil in umrl, tudi poškodbe

Smučar se je zgrudil in umrl, tudi poškodbe

-
0 1253

Sneg je pobelil smučišča, za nekatere šolarje so se začele tudi zimske počitnice in na slovenskih smučiščih je bilo danes veliko smučarjev. Žal pa so se zgodile poškodbe. Poročajo pa tudi o smrti smučarja.

Ob 12.39 uri se je na smučišču Jasa, na Rogli, zgrudil smučar. Smučarju so takoj na pomoč priskočili zdravnik na smučišču in reševalci NMP na Rogli. Kljub takojšnji pomoči reševalcev NMP in helikopterja SV in dežurne ekipe HNMP je smučar na kraju umrl.

Ob 11.57 si je na smučišču Krvavec v Ambrožu po Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, smučarka pri padcu poškodovala koleno. Oskrbeli so je reševalci na smučišču.

Ob 11.49 si je na smučišču Soriška Planina, občina Železniki, mladi smučar poškodoval koleno. Poškodovanega otroka so na smučišču oskrbeli reševalci nato pa so ga reševalci NMP Škofja Loka prevzeli v nadaljnjo oskrbo.

Ob 10.51 si je na smučišču Jelka na Pokljuki, občina Bohinj, mladi smučar poškodoval goleno. Poškodovanega otroka so na smučišču oskrbeli reševalci nato pa so ga reševalci NMP Bled odpeljali v SB Jesenice.