Smuk Jansrudu, Kline 11.

Smuk Jansrudu, Kline 11.

-
0 55

Alpski smučarji so v teh dneh v Južni Koreji, v Pjeongčangu, ki bo leta 2018 gostil Olimpijske igre. Smukaška preizkušnja je bila ob 4. uri po slovenskem času. Zmagal je Norvežan Jansrud, drugi je bil Italijan Paris in tretji Američan Nyman. Spet je dobrio nastopil Boštjan Kline, ki je tekmo končal na 11. mestu.

Peter Pen. vodja slovenske smukaške ekipe, je povedal, da gre za nekakšno damsko progo z moškimi skoki. Vsekakor je proga kratka. Sneg je le na progi. Oziroma pokrajina ni zasnežena. Na umetno pripravljeni progi pa je na treningih šlo predvsem bolje Norvežanom in Američanom.

V petek so smukači opravili še z drugim treningom.

Smučarji so se še enkrat spustili bo bodoči olimpijski progi v južnokorejskem Jeongseonu. Najboljšo popotnico za jutrišnjo smukaško preizkušnjo svetovnega pokala, ki se bo začela ob 04.00 po našem času, si je zagotovil Norvežan Jansrud (1:41.18), Italijana Fill in Paris pa sta v cilju zaostala za 0.39 in 0.49 sekunde. Od četverice naših tekmovalcev je bil tokrat najhitrejši Boštjan Kline, ki je zasedel 14. mesto (+1.58), Andrej Šporn je bil 26. (+2.50), Klemen Kosi 51. (+4.59), Martin Čater pa je odstopil.

(foto: Kline/GEPA)