Snega za šolsko zadostno :)

Snega za šolsko zadostno :)

-
0 807

Ob koncu tedna bo ob burji najtopleje in najbolj svetlo na Primorskem. V notranjosti Slovenije pa bo predvsem v nedeljo marsikje naletaval sneg, tudi na JV Slovenije. Po nižinah vsaj za enkrat kaže, da bo snega za šolsko zadostno, torej okoli 2 centimetra. 😉 Ga bo pa nekoliko višje, nad 400 metrov nad morjem, kakšen centimeter več.

Ponoči se bo pooblačilo, predvsem v vzhodnih in jugovzhodnih krajih bo pričelo rahlo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do -3, ob morju 7 °C.

V soboto bo oblačno. Predvsem v vzhodnih in ponekod v osrednjih krajih bodo občasno rahle padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 400 m. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Na Primorskem bo občasno deloma jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 11 °C.

OBETI
V nedeljo bo oblačno. Predvsem v vzhodnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo deloma jasno, burja bo počasi slabela. V ponedeljek bo na Primorskem jasno, tudi v notranjosti Slovenije se bo sredi dneva in popoldne oblačnost trgala.

V torek se bo Sloveniji z zahoda približala oslabljena vremenska motnja in predvidoma vplivala na vreme pri nas še v sredo.

V torek bo zapihal jugozahodni veter, predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo občasno rahle padavine, sprva marsikje kot rahel sneg. Tudi v sredo bo pretežno oblačno, tu in tam bo po nižinah rahlo deževalo. V četrtek se bo prehodno delno razjasnilo, ob koncu tedna pa se bo verjetnost padavin spet povečala. (Arso)