Do jutra lahko od 5 do 15 cm in to pozimi :)

Do jutra lahko od 5 do 15 cm in to pozimi :)

-
8 786

Zima se nadaljuje in sneg je sestavni del tega letnega časa. Na JV Slovenije je začelo snežiti in do jutra ga lahko zapade od 10 do 20 cm suhega snega.

Ponoči se bodo padavine okrepile in razširile nad vso državo. Po nižinah Primorske bo večinoma deževalo, drugod snežilo. Sprva bo več padavin na zahodu, proti jutru pa se bo njihovo težišče pomaknilo proti vzhodu. Sneg bo razmeroma suh, zato se bodo centimetri hitreje nabirali. Do jutra lahko v večjem delu Slovenije že pade med 5 in 15 cm snega. Več snega pričakujemo na Kočevskem, manj pa na severu države.

S SV vetrom bo nad naše kraje dotekal hladen zrak. V večjem delu države se bo živo srebro spustilo kakšno stopinjo ali dve pod ničlo. Na Gorenjskem bo okoli -3 st. C. Ob zmerni burji bo malo nad ničlo le na Primorskem. Na Goriškem 2, na obali 4 st. C.

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije še snežilo. Najobilneje na vzhodu, kjer lahko pade novih 5-10 cm snega. Popoldne pa bo sneženje slabelo in marsikje tudi ponehalo. Tudi burja bo nekoliko oslabela.

Večjih temperaturnih skokov glede na jutro ne pričakujemo, a bo kljub temu živo srebro marsikje po državi prilezlo kakšno stopinjo nad ničlo. 2 st. C v minusu bosta le v alpskih dolinah, med 5 in 7 st. C v plusu pa bo na Primorskem.

V četrtek bo večinoma oblačno. Še lahko nastanejo manjše padavine. Zaradi dotoka toplejšega zraka bo sneg marsikje prehajal v dež. Popoldne se bo oblačnost ponekod na zahodu Slovenije že trgala. V petek bo še oblačno. Občasno sicer lahko posije kakšen sončni žarek, a teh ne bo prav veliko. ++ Več jih pričakujemo v soboto in nedeljo. Jutra bodo mrzla in po nekaterih nižinah meglena, čez dan pa se bo ob soncu ogrelo do okoli 5 st. C.