Sobota bo mokra, tudi nalivi in nevihte

Sobota bo mokra, tudi nalivi in nevihte

-
0 59

Pred nami je konec tedna in marsikdo ima načrte, kako ga aktivno preživeti. Žal pa za v soboto kaže na mokro vreme, tudi v JV Sloveniji. Ciklon, ki je v naši soseski, bo skupaj s toplo fronto dosegel tudi Slovenijo. Na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju lahko že od zgodnjega dopoldneva pričakujemo dež. Padavine pa bodo ponehale šele pozno popoldne oz. zgodaj zvečer. Zato pa kaže, da bo nedelja suha in oblačna.

 

Ponoči bo oblačno. Sredi noči se bodo v zahodni Sloveniji padavine okrepile, vmes bodo tudi nevihte, možni bodo močnejši nalivi. Sprva bo ob morju pihal južni veter. Proti jutru bo dež zajel osrednje kraje. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, na obali okoli 15 stopinj.

V soboto bo oblačno. Padavine, deloma nevihte se bodo zjutraj in dopoldne razširile tudi nad vzhodne kraje. Sredi dneva bo dež v glavnem ponehal, popoldne pa bodo predvsem v zahodnih krajih spet možne posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 20 stopinj C.

OBETI
V nedeljo bo delno jasno, po nižinah bo dopoldne megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno in suho.

(arso)