Sobota bo občutno bolj sveža

Sobota bo občutno bolj sveža

-
0 441

Pred nami je konec tedna in ponavadi si želimo stabilnega, sončnega vremena. A bo zaključek tedna polovičen. V soboto bo tudi precej sveže, glede na temperature v minulih dneh.

V prvem delu noči bo na nebu prevladovala jasnina, v drugem delu pa se bo oblačnost od juga ponovno povečala. Predvsem na jugovzhodu je zjutraj že možna kakšna kaplja dežja. Končno bomo spet lažje zadihali, saj se bodo temperature povsod spustile pod 20 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji bodo termometri kazali med 13 in 16 st. C, 10 st. C pričakujemo v alpskih dolinah, 18 st. C pa bo morju.

Dopoldne bo dež prehodno zajel večji del države. Predvsem na jugu je možna tudi še kakšna nevihta. Popoldne pa bo dež postopno povsod ponehal in od zahoda nas bo proti večeru dosegla razjasnitev.
S severovzhodnikom bo nad naše kraje dotekal občutno hladnejši zrak. V večjem delu države tako pričakujemo najvišje temperature le malo nad 20 st. C. Topleje bo na Primorskem, kjer se bo živo srebro ustavilo pri 27 st. C.

Nedelja bo vremensko prijazna. V popoldanskem času bo na nebu sicer precej plitve kopaste oblačnosti, vendar bo ostalo suho. Hladno jutro nas bo opozorilo, da se počasi že bliža jesen, čez dan pa se bo ogrelo do okoli 27 st. C. S soncem obsijan bo tudi začetek novega tedna. V ponedeljek bo na nebu sicer še nekaj oblakov, na praznični torek pa bo sonca v izobilju. Dnevne temperature bodo spet okoli 30 st. C.