Sodišče ugodilo tožbi o Narodnem domu in sestanek

Sodišče ugodilo tožbi o Narodnem domu in sestanek

-
1 855

Okrajno sodišče v Novem mestu je pritrdilo stališču Mestne občine Novo mesto glede lastništva stavbe Narodnega doma in ugodilo tožbi zaradi izpraznitve in izročitve nepremičnin v posest, ki jo je Mestna občina Novo mesto vložila novembra 2016. Sodba je pravnomočna.

(9. januar) Mestna občina Novo mesto je skladno s pravnomočno sodbo Okrajnega sodišča v Novem mestu predstavnika trenutnih uporabnikov stavbe Narodnega doma povabila na sestanek o dogovoru glede izvršitve sodbe sodišča.

Mestna občna Novo mesto je na sestanku želela preveriti ali so uporabniki že izvršili v decembru pravnomočno sodbo sodišča oz. kako jo nameravajo izvršiti. Občina izvršilnih sredstev ne želi uporabiti, vendar pa bo, v kolikor uporabniki sodbe ne bodo spoštovali, primorana javni interes uveljaviti z vzvodi, ki so ji na voljo v okviru sodno-pravnega varstva.

  • Grespo

    Meni se zdi naravnost šokantno, da je moralo o zadevi odločati sodišče. Kako se lahko nekdo vseli v tujo, občinsko stavbo, tam prebiva in se gre umetnika, občina pa krije stroške? In potem se še upirajo, ko lastnik zahteva izselitev? Kdo je tu nor? Vsi tisti umetniki, ki se jim zdi skrajno imenitno živeti na tuj račun, naj si najdejo najemniška stanovanja, kot vsi običajni ljudje, ki bi radi bili na svojem, občina pa naj svojo lastnino v celoti obnovi in prostore ponudi v najem vsem, ki bi si v njih želeli ustvarjati. S poudarkom na USTVARJATI. Sokolski dom ni stavba, v kateri se bi živelo, kot se to počne sedaj. Podnevi naj prostor živi skupaj z umetniki, ponoči pa naj bo izpraznjen. Dovolj je bilo tega.