Sodnikov ne bomo pozabili in Španija Slovenije ;)

Sodnikov ne bomo pozabili in Španija Slovenije ;)

-
1 525

Končano je evropsko prvenstvo v rokometu, kjer so naslov evropskih prvakov osvojili Španci. To je prvi naslov španske rokometne reprezentance na stari celini. Vse čestitke. Ob prvenstvu pa vse kritike na določene sodniške pare in delegate, ki niso bili dorasli sodobnemu rokometu, ali pa so bili morda od t.i. športnega fair playja zelo daleč.

Navzlic vsemu pa ostaja grenak priokus športnega dogodka, kjer je bila slovenska rokometna reprezentanca grobo oškodovana in zaradi določenih sodniških parov oškodovana za odličje. Med drugim naj spomnimo tudi na obračun Slovenije s Španijo, kjer je Slovenija edina na prvenstvu Španijo povsem deklasirala!

Okorela Evropska rokometna zveza, ki si je očitno v zaključnih bojih želela predvsem finančno in ne športno elito, je očitno potegnila krajši konec. Brez zadržkov, lahko še enkrat kritiziramo EHF, saj je nenavadno, da najmočnejše svetovno (pri rokometu gre za evropsko prvenstvo), sodijo nekateri sodniki, kjer so v njihovih državah prvenstva na nivojo razvoja rokometne igre. Prav tako očitki letijo na glavnega delegata in ostale delegate na prvenstvu, ki imajo večjo moč, kot pa da so le opazovalci. Na tem prvenstvu smo le na eni tekmi opazili, da je delegat namesto sodnikov posredoval ob spornem prekršku z video posnetkom. In ne pod nekakšnimi plahtami, kot je bilo v primeru zadnjih sekund tekme med Slovenijo in Nemčijo, pač pa povsem normalen ogled, ki ni trajal cca. 7 minut, pač pa nekaj sekund.

Španci so evropski prvaki, ampak vsaj za slovensko športno javnost bodo naši rokometaši po tem prvenstvu ZLATI, pa čeprav so bili osmi, a vseeno pred Nemčijo in Makedonijo.