Sončna nedelja pri stopinji

Sončna nedelja pri stopinji

-
0 85

Nedeljsko jutro bo ponekod po nižinah osrednje Slovenije megleno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, v alpskih dolinah do -12, na Primorskem okoli 3 °C.

V nedeljo bo razmeroma sončno, predvsem v jugovzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Megla se bo dopoldne razkrojila. Burja bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do 8 °C.

OBETI
V ponedeljek in torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V sredo bo pretežno jasno, megla se lahko po nekaterih nižinah zadrži večino dneva.

Do četrtka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. V petek se bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem poglobilo ciklonsko območje, hladna fronta bo v soboto prešla Slovenijo. V nedeljo in začetku novega tedna bomo predvidoma pod vplivom ciklonskih območij.

V sredo bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se ponekod lahko zadrži večino dneva. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, sončno bo le še v vzhodnih krajih, drugod se bo pooblačilo. V petek bodo zahodne in osrednje kraje zajele padavine, ki se bodo v soboto razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo predvidoma deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Tudi v nedeljo in ponedeljek bodo občasno še padavine. (arso)