SP NOGOMET: Hrvaška po ‘penalih’ v četrtfinale

SP NOGOMET: Hrvaška po ‘penalih’ v četrtfinale

-
8 132

V Rusiji se je tudi druga nedeljska tekma za četrtfinale, na kateri sta se pomerili Hrvaška in Danska, končala po izvajanju 11-metrovk. Zmagali so Hrvati. Vratar Subašić je obranil tri 11-metrovke, danski vrata Schemichel pa dve. Zadnjo 11-metrovko je za Hrvaško izvajal Rakitić in bil je uspešen. Končni izid je bil 4:3. Vratar Danijel Subašić se je prav tako z današnjo tekmo zapisal v zgodovino, saj je komaj drugi vratar, ki je na svetovnih prvenstvih pri izvajanju najstrožjih kazni obranil kar tri strele. To je pred natanko 12 leti, torej 1. julija 2006, uspelo portugalskemu vratarju Ricardu, ki je takrat izločila Anglijo. Sicer je danes tri enajstmetrovke obranil tudi danski vratar, vendar eno v podaljšku in dve v odločilnih izvajanjih. Kasper Schmeichel je bil razglašene za igralca tekme.

Hrvaška se bo v četrtfinalu pomerila z Rusijo, ki je pred tem prav tako po 11-metrovkah premagala Španijo.

Po dobrih 90. minutah še druge nedeljske tekme za uvrstitev v četrtfinale svetovnega prvenstva v nogometu med Hrvaško in Dansko neodločeno (1:1). Sledil je podaljšek, a izid je ostal nespremenjen. Na vrsti so 11-metrovke.

V 115. minuti pa je imela Hrvaška veliko priložnost za zmago. Modrić je lepo podal Rebiću, ki pa je bil nad njim storjen prekršek za 11-metrovko. Luka Modrić je v 116. minuta izvajal najstrožjo kazen, danski vratar Kasper Schmeichel pa je strel obranil.

In kakšen začetek tekme! Že prvih štirih minutah sta padla oba zadetka. Potem pa do konca tekme brez golov.

Že v prvi minuti je Hrvaška na SP v nogometu prejela gol. Ampak tekma se je komaj začela. Podaja iz avta Knudsena pred hrvaška vrata in gol za vodstvo Dancev. Uspešen je bil Jürgensen. A že tri minute kasneje so mrežo zatresli Hrvati. Uspešen je bil Mandžukić.

(foto: FIFA)