SP ROKOMET: Francoz premočni, Slovenci za bron

SP ROKOMET: Francoz premočni, Slovenci za bron

-
0 170

Slovenski rokometaši so se v polfinalu pomerili s Francijo, zagotovo eno najboljših reprezentanc na svetu. Pred polno dvorano so Slovenci prikazali disciplinirano igro, a žal so naredili preveč napak, a vseeno prepričali z zrelo igro. Francozi so pred razprodano dvorano slavili z 31:25. Disciplinirani napadi Slovencev, a žal je bil v vratih Francije izredno razpoloženi vratar Gerard. Francozi so bili boljši nasprotnik skozi vso tekmo in so se jim slovenski rokometaši najbližje približali na dva gola razlike. Slovenski uspeh na prvenstvu je izreden. Našim fantom pa želimo odlično tekmo v boju za bron. Kdo bo nasprotnik Slovenije bo znano v petek, ko se bosta pomerili Norveška in Hrvaška.

Slovenski rokometaši so se v velikim obračun za uvrstitev v finale, v polfinalu, pomerili z gostitelji, eno najboljših rokometnih reprezentanc na svetu, Francijo. Slovenci so igrali dobro, zrelo, a s preveč napakami. Končni izid je bil 31:25 za Francoze. Polčas so dobili Francozi s 15:12.

Tekmo so Francozi začeli zelo dinamično in na krilih polne dvorane svojih navijačev (15,609) kmalu povedli. Slovenci so se prebudili šele v 10. minuti, ko so vodstvo Francozov omilili in se približali na dva gola zaostanka. Slovenci so imeli lepo priložnost že v začetku tekme, saj sta bila dva Francoza izključena po 2. min, a so gostitelji Slovencem dali dva gola, medtem ko Slovenci nobenega. Ampak naši rokometaši so naredili preveč napak v zadnjih minutah prvega polčasa in Francozi so pobegnili za 4 gole. Polčas se je končal s 15:12 za Francijo.

Francijo je doslej Slovenija na velikih tekmovanjih premagala le v Ljubljani na lastnem evropskem prvenstvu, dvakrat pa je bila povsem blizu uspehu in še odmevnejšemu dosežku ob remijih. Sploh v Tuniziji leta 2005 bi zmaga prinesla polfinale svetovnega prvenstva, tokrat prinaša celo finale.