SP: SLOVENIJA IMA BRON

SP: SLOVENIJA IMA BRON

-
0 212

Nemogoče je mogoče. Slovenski rokometaši so v izredno dramatični, napeti tekmi, osvojili bron na svetovnem prvenstvu. V Parizu so premagali Hrvaško z 31:30. Slovenski rokometaši bodo v nedeljo ob 14.30 prispeli na letališče v Zagrebu. Sprejem za reprezentanco in druženje z navijači pa bo nato v ponedeljek ob 17.00 pred Mestno hišo v Ljubjani.

Slovenci so vodili do 7. minute prvega polčasa, potem pa naredili kopico napak oz. niso izkoristili obramb vratarja Skoka (kasneje je odlično branil Lesjak) in Hrvati so prevzeli pobudo in povedli. Polčas so Hrvati dobili z 18:13. Tudi v nadaljevanju so hrvaški rokometaši imeli pobudo, celo vodili za 8 golov (24:16). Slovenci pa so izenačili šele ob koncu 57. minute in zadnje pol minute tekme tudi povedli in postavili končni izid.  To je največji uspeh slovenskega kolektivnega športa na svetovnih prvenstvih. Rokometaši so po srebrnem odličju z evropskega prvenstva dodali še bron s svetovnega prvenstva. BRAVO!

Pred tem….

V Parizu slovenski rokometaši igrajo še svojo zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu. In to je tekma za bron. Slovenci so na tekmi s Hrvaško začeli dobro in povedli oz. vodili vse do 7. minute. A žal po štirih odličnih obrambah vratarja Skoka, naši rokometaši niso uspeli doseči gola, pač pa so za vse obrambe dobili štiri gole. Hrvati so izenačili in se kmalu odlepili za tri gole razlike. V nadaljevanju so Slovenci uspeli približati na največ dva gola razlike. A vseeno so Hrvati polčas končali v svojo korist, 18:13.

Nasprotnik Slovenije je Hrvaška, ki je v polfinalu po podaljških klonila proti Norveški. Slovenci so izgubili proti Francozom.

Hrvati so na svetovnih prvenstvih osvojili že pet medalj. Svetovni prvaki so postali pred 14 leti na Portugalskem, trikrat so bili srebrni, pred štirimi leti pa so se v Španiji okitili z bronom. Tedaj je v Barceloni v tekmi za tretje mesto Hrvaška premagala prav Slovenijo (31:26).