Spet je gorelo ‘tam’, kamenje nad gasilce in koliko nas to stane?!

Spet je gorelo ‘tam’, kamenje nad gasilce in koliko nas to stane?!

-
3 7304

Ob 19.41 uri je v naselju Brezje (Žabjak) ,v Novem mestu, zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Ob tem naj še zapišemo, da je pri intervenciji gasilcev, na slednje spet letelo kamenje. Kdo neki je metal?

Z novomeške Policijske uprave so danes (ponedeljek) posredovali sporočilo:

3. 11. nekaj pred 20. uro so bili novomeški policisti obveščeni o požaru osebnega avtomobila v okolici Novega mesta. Na kraj so bili napoteni gasilci, ki so požar pogasili. Med gašenjem požara so neznanci v gasilsko vozilo metali kamenje in ga poškodovali. Policisti so med preiskavo ugotovili, da je 19-letni moški zažgal neregistriran avtomobil Volkswagen passat, ki je odjavljen iz prometa. Zoper kršitelja bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. 

In še vedno nas zanimajo stroški pogostih posredovanj pristojnih služba in koliko slednje stane davkoplačevalce? Morda je to vprašanje za kandidate za bodoči lokalni tron, župana, županjo?

Pa tudi za policijo, ki o spornih dogodkih na omenjenih lokacijah in na območju novomeške PU, po naših izkušnjah največkrat molči. O slednjem spregovorijo, če jih povprašamo mi.  Morda pa je to vprašanje tudi za vlado? Morda z naslova etičnega, etničnega vprašanja, ki prinaša cekine Sloveniji. Zakaj naši varuhi o teh težavah ne smejo uradno poročati oz. zelo skopo? Očitno gre za večji problem t.i. integracije, s katero naj bi se menda ukvarjali plačani teoretiki, ki pa so zelo daleč od realnega, stvarnega.

Zadnjega v oktobru je v neposredni bližini tega naselju zagorelo tudi ukradeno osebno vozilo, o katerem novomeška Policijska uprava ni poročala. O tem smo jih povprašali mi. Zakaj že? Razmišljam, ali je bolj sporen kmet, ki se je pol kilometra peljal brez registracije in slednjega lahko preje zasledim v poročilu, kot nekdo, ki je ukradel vozilo in slednjega zažgal?!

Lahko dam še eno realno primerjavo, ki sploh ni primitivna in je še vedno najbolj povezana s slovenskim vsakdanom in se tiče številne poštene davkoplačevalca Slovenije. Slednja jih lahko ‘košta’ tudi polovico mesečne plače. Kako ima nekdo, ki ni delal niti dneva v svojem življenju, pa čeprav bi lahko, če bi hotel, pa ne, osebno vozilo, ki je vredno tudi do 30.000 in več tisoč evrov?! In v istem trenutku prejema državno finančno podporo?!

Ne vem, samo razmišljam, kot slovenski davkoplačevalec in ali smo pred zakonom res vsi enaki? In da ne bo pomote, to niso nestrpna vprašanja, če živite na Dolenjskem, kjer te razmere poznamo vsi, tako eni kot drugi. Slednjim paše biti drugo.  Je korist. Očitna.

Samo zanima me, kdaj se bo končala ta neverjetna zablodenost tolerance do nekatereih. Medtem ko, v isti sapi oz. dtržavi odgovorni v Sloveniji nimajo nobenega spoštovanja do penzičev, ki so delali 40 in več let. Pa so tukaj tako upokojeniji Slovenci, Bosanci, Makedonci, Srbi in še kdo, ki so to državo ustvarjali. In zdaj, ko so v penziji, številni za svoja dajanja v pokojninsko blagajno prejemajo manj kot mladi in sposobni ‘zaščiteni,’ ki niso z delom primaknili niti centa.  In jim tega očitno tudi v bodoče ne bo treba.

Sem nestrpen?